tiistai 7. syyskuuta 2010

Laktoosi-intolenrantikkona Saksassa

Saksassa syöminen on taitolaji laktoosikammoiselle. Toisaalta saksalaiset eivät käytä paljoa maitoa, mutta sitä voi olla yllättävissäkin paikoissa. Toisaalta lähes kaikki maito, jota täällä käytetään, on iskukuumennettua. Joten siinä on vähemmän laktoosia, kun Suomen normaalissa maidossa.

Saksasta löytyy luomukauppoja, joista saa hyvin soijatuotteita. Ainakin täällä Mannheimissa on ketju Besel, josta ostin tänään karamellinmakuisia soijavanukkaita, jotka ovat kohta testissä. Kyseisestä kaupassa oli tarjolla myös laktoosittomia juustoja. Juustohan on aina laktoositonta kolmen kuukauden kypyttämisen jälkeen, mutta saksalaiset eivät normaalisti syö, ainakaan kahvilan sämpylöissä, ole näin kypsennyttä juustoa eli kannattaa olla varovainen.

Minus-L- tuotteet ovat laktoosittomia. Niitä on kuitenkin vaikea löytää. Isoissa kaupoissa kaupungin laitamilla niitä kyllä on, kun vain ensin pääsee sinne. Saksalaiset kaupat ovat yleensä samanlaisia kuin Lidlit eli sieltä löytyy vähän kaikkea, mutta jo yhden vesipullon löytäminen voi olla hankalaa.

Tässä siis vinkkejä kaikille Saksaan tuleville laktoosiongelmaisille. Vaihtoehtoja on! Ja aina voi turvautua laktoosipilkkojiin. Niitä löytyy hyvin apteekeista. Kuulema myös purutataplettejen moudossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti