sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Viimeinen ilta Mannheimissa

Reissuterveiset

Olin pikkuisen reissussa taas. Ensin menin bussilla Hanhniin ja siletä Luxemburgiin. Sen jälkeen köröttelin junalla Brysseliin ja sieltä Kölniin ja takas Hanhnin kautta bussilla Mannheimiin. Loisto reissu on. Joka paikkaa voi suositella. Jokainen kaupunki oli erilainen. Luxemburgin korkeuserot olivat mahtavat, Brysselin tunnelma jouluvalospektaalein hämmästyttävä ja sanattomaksi jättävä ja sitten vielä Kölnin tuomikirkko keskiaikaimarkkinoineeen ja joulutoreineen!! HUH! Seurakin oli mukavaa.

Nyt edessä on viimeinen yö Mannheimissa. Jännittää kotiinpaluu. On outoa lähteä kaikkien näiden mukavien ihmisesten luota pois. Täällä elämä on myös hyvin leppoisaa. Rahaa on opiskelijanakin käydä kahvilla tai ulkona syömässä ja ostella kivoja vaatteita ja ennenkaikkea tavata mukavia ihmisiä.

Reissu on ollut todella mukava. Odotan, että nään vielä mannsuomalaiset uudestaan! Ja tietenkin osan muistakin vaihtareista, tietenkin. Kiinalaiselta kämppikseltä sain lahjaksi puurasian, jonka päällä on kiinalaisia kirjaimia ja sisällä oli upea puinen viuhka. Minä paniikissa annoin belgialaista suklaata, kun en ole tajunnut mitään ostaa.

Huomenna edessä on siis ensin matka Frankfurtiin, josta toivottavasti lähtee ajoissa lentokone kohti Helsinkiä. Finnairilla pitäisi mennä. Täällä on satanut hieman lunta ja Saksa on ollut siitä kaaoksessa. Sille olen saanut nauraa monesti. Monilla ei ole edes kolaa ja jos on, niin eivät osaa käyttää sitä. Hyvä bisnesidea suomalaisille olisikin tulla tänne hoitamaan tätä "lumikaaosta". Voisi myös kouluttaa kädestä pitäen kolaamista.

Nyt nukkumaan. Jännitys, jännitys, jännitys. En tiennyt, että kotiinpaluu voi olla näin jännää ja haikeaa. Vielä kerran kirjoitan tänne. Kerron minkälaista oli palata kotiin ja toivottavasti paremmalla yhteydellä saan kuviakin laitettua. Siihen asti näkemiin. I <3 Mannheim.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti