keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Saksan romanttisin kaupunki- Heidelberg ja linnafestit

Ensin siis viime viikon kuulumisia. Kävimme Annastiinan kanssa Heidelbergissä. Sinne pääsee nopeasti junalla noin 15 minuutissa. Me menimme kuitenkin sinnepäin ratikalla (linja 5) ja tulimme takaisin junalla. Tämänkin matkan pystyi tekemään helposti, koska ei tarvinnut ostaa erikseen lippuja. Tähän syynä semesterticket, jonka kanssa pääsee matkustamaan julkisilla 50 kilometrin säteellä.

Heidelber on juuri sellainen kaupunki, jolta luulin Saksassa kaiken näyttävänkin. Paljon olutpubeja, kirkon kellot soivat taustalla, joulukauppa ja tietenkin linna. Upea kokemus. Siellä taidan viettää toistekin päivän jos toisenkin. Tässä kuvia Heidelbergin linnasta:
Koska kuvien lisääminen koulun verkkoyhteydellä on aika hidasta, niin laitan niitä myöhemmin lisää. Tarkoituksenahan on mennä Heidelbergiin vielä uudelleen. 

Viime lauantaina oli lähilinnallamme eli yliopistollamme juhlat. Linna oli valaistu ja muusiikki- sekä taide-esityksiä oli ympäri linnaa. Illalla oli vielä klubi, jossa tuli tanssittua aika paljon. Itse tulin yöllä taksilla pois kotiin sen jälkeen, kun saattanut ystäväni ratikalle. Kotimatkani ei keskustasta ole pitkä, mutta jostain syytä hieman eksyin ja pimeässä kävely ei huvittanut. Taksimies osoittautui kuitenkin aika epäilyttäväksi kaveriksi. Täällä todella iso osa taksimiehistä ei ole alkuperäissaksalaisia. Tämäkin oli pakolainen, joka oli viimeksi majaillut Ranskassa, mutta nyt ajoi taksia Mannheimissa. 

Taksikuskin piti ensin käydä hakemassa kaveriltaan marihuonaa ja kysyi multakin, et jos sattumoisin haluisin ostaa. Itse kyllä kieltäydyn ehdottomasti. Tämän jälkeen hän heitti minut kotiin ja kyseli, jos olisin ostanut Nokian kännykän suomalaisella liittymällä, koska hänellä oli yksi ylimääräinen. Sitten, kun vihdoista viimeinen pääsin kotio, mies vielä yritti udella puhelinnumeroa. Hän ei kuitekaan suostunut ottamaan kyydistä lainkaan rahaa, eli sainpa ilmaisen kyydin. Vähän mietityttää, uskaltanko enää ottaa taksia lainkaan, kun kaiken maailman narkkarit pääsee taksikuskeiksi! Mutta tämäpä varoituksena kaikille Mannheimissa matkustaville. Tämä taksi siis ei ollut pimeä taksi, vaan ihan normaalilla taksilla ajoi. 

Uskon kuitenkin, että suurin osa taksimiehistä on rehellisiä yrittäjiä. Taksimaksut ei täällä yleensä ole kovin suuria. Ensimmäisenä päivänä, kun tulin tänne, otin taksin päärautatieasemalta. Pyysin taksimiestä odottamaan kahdesti, kun hain avaimia. Ensimmäisellä kerralla olimme väärässä paikassa, mutta sitten sain avaimet ja ajoimme Hafenstaßelle. Tämä lysti maksoi 12 euroa. Suomessa siitä olisi saanut varmasti pulittaa enemmän. 

Tässä kuva linnafesteiltä: 


Tässä siis yliopistoni, jossa opiskelen. Eli opiskelen linnassa. Linna on barokkilinnoista toiseksi isoin Versaillesin palatsin jälkeen, kuitenkin minun kotilinnassani on yksi ikkuna enemmän kuin Versaillesissa! 

Onhan upeaa opiskella linnassa! Siinä yksi syy tulla vaihtoon Mannheimin yliopistoon. 

Sitten lopuksi juoksukamaa. Jos harrastat juoksemista, täällä siihen on ainakin yksi mukava alue, eli joen vierusta. Itse kävin siellä eilen eli 14.9 ja taisi kuuskilometriä taittua aikanopeasti. Joessa uiskenteli parisenkymmentä joutsenta. Niitä oli upea seurailla. Juoksijoita olikin paljon liikkellä. Sain tehtyä hyvän ja vaihtelevatempoisen treenin, jonka jälkeen olo oli mahtava. Ainoa ehkä negatiivinen puoli alueessa on se, että siellä on irrallaan koiria, mutta ainakin nämä eivät välittäneen minusta. Toinen lievästi epämukava asia on se, että olen Saksassa, siis kun joenvierustaa pitkin menisi kiva polku, niin eiköhän polku ole päällystetty asfaltilla. No ei se mitään muuten joen vierusta on nurmikkoa, joka pidetän lyhyenä. Täällä on nyt täydelliset juoksuilmat ja juoksu tuntuu kulkevan hyvin, vaikka treeniä on ollut vähemmän kuin Suomessa, mikä ehkä on siis hyvä asia. Ehkä nyt pitäisi päästä kokeilemaan yliopistoliikuntaa ja kuulema opiskelijoille ilmaista kuntosalia. Yksi juoksutreenipaikka voisi olla Luisenpark, kuvan kaunis puisto keskellä kaupunkia. Harmi vain, että sinne on tietenkin pääsymaksu eli tietää taas rahanmenoa. 

Rahaa olen saanut muutenkin kulutettua paljon. Koska kaikkea ei voinut raahata Suomesta mukaan, on rahaa mennyt tiskiharjoista, pyykinpesuaineeseen aikalailla. Harvemminhan Suomessa kukaan joutuu ostaamaan kaikkea kerralla. Tilisin myös lentolipun Finnairilta 23.12 kotimaahani( Ryanairin lennot samalle päivälle oli jo loppuun myyty). Oli pakko ottaa lento  silloin, koska koeviikot kestää 22.päivään eikä proffat ole täällä yhtä viisaita kuin Suomessa. He eivät siis osaa päätää, koska tentit ovat, kun vasta viime tingassa. Lentoliput joulun alla Suomeen ovat todella kysyttyjä. Tämä kannattaa pitää mielessä!

Tällaiset terveiset täältä tälläkertaa. Lisää materiaalia on tulossa... kannattaa siis seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti