sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Oktoberfestit Münchenissä

Tulipas sitten käytyä kuuluisissa olutjuhlissa eli Oktoberfesteillä. Münchenin Oktoberfestit ovat ne alkuperäisimmät ja suurimmat Oktoberfestit Saksassa, mutta myös muualla niitä järjestetään.Me lähdimme matkaan vuokraamallamme autolla, joka osoittautui hyväksi keinoksi päästä Müncheniin. Kyydissä ollessa näki monia saksalaisia kaupunkeja ja tietenkin Saksan suuret autobaanat.

Oktoberfestit ovat viikonloppusin todella täynnä. Meitä vaivasi myös huono sää. Perjantaina ryhmästämme minä ja kaksi muuta pääsi piipahtamaan yhteen telttaan. Vaikka lauantaina olimme jo aikaisin alueella, emme päässeet kuin terassille, mutta sekin on tyhjää parempi. Oli kuitenkin mukava nähdä karnevaalimeininkiä ja kansallispukujen jäljitelmiä ja kokea, kuinka yksi tapahtuma voi yhdistää saksalaisia ja myös turisteja. Matkallani vessaan jouduin pysähtymään 20 kertaa laulamaan, tanssimaan ja puhumaan saksalaisten ja muiden turistien kanssa. Näin harvoin tapahtuu! Ihmettelin, kuinka paljon saksalaiset voivat juoda olutta, mutta he eivät juokkaan, tai eivät ainakaan kaikki. Tarjolla on kaljannäköistä hiilihapollista omenamehua. Tätä he juovat yleensä joka toisena tuoppina.

Münchenissä yövyimme kahden tähden hotellissa. Neljältä hotellihuone maksoi 195 euroa ja sijaitsi aivan juhlien lähellä. Taisi käydä hotellin kanssa aika tuuri, koska varasimme sen edellisellä viikolla. Paluumatkalla kävimme vanhassa panimossa Ingolstadissa syömässä. Upea mesta. Kuvat ovat hieman sekaisin, kun en keksinyt, kuinka saan ne nätimmin laitettua:



Kippis!

Mun pään kokonen olut. 


Olympiapuistosta.
Kansallispukuja, harmi huonon sään, niin niitä ei näy.
Rock-Museossa.


München tornista.

Panimo Ingolstadissa. 


Ruokaa Panimossa. Parasta, mitä Saksassa oon syönyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti